Πρόκειται για μια πανέμορφη γωνιά του νησιού η οποία έζησε μεγάλες δόξες στην αρχαιότητα, γεγονός που συμπεραίνει κανείς από τα μνημεία που διασώθηκαν, όπως το λατομείο μαρμάρων, οι σπηλιές που χρησιμοποιούσαν σαν τόπο λατρείας, το Ιερό κλπ.

Στην άκρη της βραχονησίδας, τα αρχαία λατομεία τα οποία χρησιμοποιούνταν εντατικά στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, υπάρχουν ακόμα. Εκεί το μάρμαρο κοβόταν και το φόρτωναν στα πλοία από τον 6ο αιώνα π.Χ. μέχρι τον 6ο αιώνα μ.Χ. Σήμερα τεράστιοι όγκοι πετρών είναι ακόμη ορατοί στο βυθό της θάλασσας. Οι δύο κόλποι στην Αλυκή είναι γνωστοί ως λιμάνια από όπου απόλυτα άσπρο, υψηλής ποιότητας Θασίτικο μάρμαρο εξαγόταν στα αρχαία χρόνια.

Σήμερα, τα πεντακάθαρα νερά και η ήσυχη τοποθεσία είναι οι λόγοι που όλο και περισσότεροι επισκέπτες έρχονται σε αυτό το φυσικό τοπίο σπάνιας ομορφιάς που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο. Σωστά η Αλυκή θεωρείτε ότι είναι πιθανώς η ομορφότερη παραλία στην Θάσο.

Παραλία Αλυκή Θάσου
Παραλία Αλυκή Θάσου

Προσθέστε το σχόλιό σας ...

COVID-19 Πληροφορίες

Στη Θάσο, παράλληλα με την ευχάριστη διαμονή, απόλυτη  προτεραιότητά μας αποτελεί η υγεία και η ασφάλειά σας. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, υπό το πρίσμα της εξελισσόμενης κατάστασης του COVID-19, εστιάζουμε στην υγεία και την ασφάλεια όλων των φιλοξενουμένων και των εργαζομένων μας, χωρίς να παραβλέπουμε την ποιότητα της εμπειρίας σας, όταν διαμένετε μαζί μας.

Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί περίπτωση κρούσματος Κορωνοϊού στο νησί της Θάσου.