Μέσα στην καταπράσινη φύση, τα πυκνά δέντρα και τα τρεχούμενα νερά, βρίσκεται η Παναγούδα της Θάσου, ένα από τα πιο ξακουστά μοναστήρια του νησιού. Για να την προσεγγίσει ο επισκέπτης θα πρέπει να πάρει τον δρόμο από την παραλιακή Σκάλα Μαριών ως τις Μαριές, ψηλά στο βουνό, στη δυτική Θάσο. Γιορτάζει το Δεκαπενταύγουστο, όμως συγκεντρώνει πιστούς και προσκυνητές όλο το χρόνο.

Ονομάζεται επισήμως Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και πήρε το όνομά της από το παμπάλαιο εκκλησάκι που υπήρξε και η αφορμή για την δημιουργία της. Οι τοίχοι της είναι στολισμένοι με αγιογραφίες, αλλά και με παραστάσεις των είκοσι τεσσάρων Οίκων του Ακάθιστου Ύμνου.

 

Προσθέστε το σχόλιό σας ...

COVID-19 Πληροφορίες

Στη Θάσο, παράλληλα με την ευχάριστη διαμονή, απόλυτη  προτεραιότητά μας αποτελεί η υγεία και η ασφάλειά σας. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, υπό το πρίσμα της εξελισσόμενης κατάστασης του COVID-19, εστιάζουμε στην υγεία και την ασφάλεια όλων των φιλοξενουμένων και των εργαζομένων μας, χωρίς να παραβλέπουμε την ποιότητα της εμπειρίας σας, όταν διαμένετε μαζί μας.

Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί περίπτωση κρούσματος Κορωνοϊού στο νησί της Θάσου.