Η Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ της Θάσου είναι γυναικείο μοναστήρι του 13ου αιώνα. Βρίσκεται ανάμεσα από τα χωριά Αστρίδα και Αλυκή και είναι χτισμένη στο χείλος του γκρεμού, πάνω από έναν άγριο όρμο, με μοναδική θέα, τόσο για όσους την αντικρίζουν από μακριά όσο και για εκείνους που από τα παράθυρά της αγναντεύουν το πέλαγος.

Στην Μονή φυλάσσεται ένα κομμάτι του Τίμιου Ήλου, δηλαδή μέρος από τα καρφιά που σταυρώθηκε ο Χριστός, ενώ πολύ πλούσιο είναι και το εκθετήριό της. Για να επισκεφθεί κανείς το μοναστήρια απαιτείται να τηρεί ενδυματολογικούς κανόνες ευπρέπειας, ενώ ρούχα για όσους δεν έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα, προσφέρονται στην είσοδο.

Σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση, ο ίδιος ο Όσιος Λουκάς ασκήτεψε και Αγίασε στην Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν πως ήταν εκείνος που έχτισε εξαρχής το παλιό εκκλησάκι περί το 1110.

Προσθέστε το σχόλιό σας ...

COVID-19 Πληροφορίες

Στη Θάσο, παράλληλα με την ευχάριστη διαμονή, απόλυτη  προτεραιότητά μας αποτελεί η υγεία και η ασφάλειά σας. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, υπό το πρίσμα της εξελισσόμενης κατάστασης του COVID-19, εστιάζουμε στην υγεία και την ασφάλεια όλων των φιλοξενουμένων και των εργαζομένων μας, χωρίς να παραβλέπουμε την ποιότητα της εμπειρίας σας, όταν διαμένετε μαζί μας.

Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί περίπτωση κρούσματος Κορωνοϊού στο νησί της Θάσου.