Το Μουσείο του Πολύγνωτου Βαγή μπορείτε να το βρείτε στην Ποταμιά και στεγάζεται στο παλιό δημοτικό σχολείο του χωριού. Αυτό το Μουσείο περιλαμβάνει έργα του διεθνούς φήμης Θάσιου γλύπτη Πολύγνωτου Βαγή από όπου έχει πάρει και το όνομα του. Ο Π. Βαγής (1894 – 1965) έχει διακριθεί στην Αμερική για την γλυπτική του τέχνη και έργα του εκτίθενται σε πολλά Μουσεία της Αμερικής, στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Μουσείο Καβάλας και σε ιδιωτικές συλλογές. Αξίζει να θαυμάσετε από κοντά τα γλυπτά του και θα εντυπωσιαστείτε με την τεχνική της άμεσης γλυπτικής που τον χαρακτηρίζει.

[pi_ifg data_shortcodeid=’pi_ifg’ pi_image_ids=”1733,1734″ pi_insert_urls=”https://www.thassosdir.gr/wp-content/uploads/2018/07/2-1-150×150.jpg,https://www.thassosdir.gr/wp-content/uploads/2018/07/3-1-150×150.jpg” pi_type=”custom” pi_style=”tiled_gallery” pi_slideshow_limit=”20″ pi_maximun_width=”” pi_slideshow_autoplay=”” pi_slideshow_auto_height=”false” pi_slideshow_single_item=”0″ pi_slideshow_items=”5″ pi_slideshow_items_desktop=”5″ pi_slideshow_items_tablet=”2″ pi_slideshow_items_mobile=”2″ pi_tiled_gallery_limit=”20″ pi_rowheight=”120″ pi_maxrowheight=”200%” pi_fixedheight=”false” pi_lastrow=”nojustify” pi_showcaption=”true” pi_randomize=”false” pi_margin=”0″]

 

Προσθέστε το σχόλιό σας ...

COVID-19 Πληροφορίες

Στη Θάσο, παράλληλα με την ευχάριστη διαμονή, απόλυτη  προτεραιότητά μας αποτελεί η υγεία και η ασφάλειά σας. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, υπό το πρίσμα της εξελισσόμενης κατάστασης του COVID-19, εστιάζουμε στην υγεία και την ασφάλεια όλων των φιλοξενουμένων και των εργαζομένων μας, χωρίς να παραβλέπουμε την ποιότητα της εμπειρίας σας, όταν διαμένετε μαζί μας.

Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί περίπτωση κρούσματος Κορωνοϊού στο νησί της Θάσου.